5 Mart 2013 Salı

DİY | Bahce ve Balkon Dekorasyonu

Evet Mart geldi hemde okadar güneşli ve sıcak geldiki hepimiz şöyle bir silkelendik ve kendimize geldik:) Ben güneşi görür görmez Balkon için çiçek almaya gittim. Malesef biraz tembellik yaptığım için hazır çiçeklerle yetinmek zorunda kaldım, asıl niyetim tohum alıp dikmekti ama biraz geç kaldın dediler, artık Allah nasip ederse seneye:)
Şimdi sizlerle bahceniz ve balkonunuz için birkaç küçük Fikirler paylaşmak istedim.

Bazıları kendi Projelerim bazıları ise yıllardır biriktirdiğim orda burda, dergilerde, nette ve arkadaşlardan edindiğim Fikirler.

1. Mumlar / Mumluklar

En kolay yol bence Mumlardan geçiyor. Okadar çok çeşit ve imkan varki bu konuda bence değerlendirin. Balkon masasının üstüne, balkonda mum köşeleri yaratın farklı renklerde ve boyutlarda çok güzel görünüyorlar.


Limon Kabuklarını atmayın, içini güzelce temizleyip eski mumları eritip dökün:) Kokusu okadar güzelki anlatamam ve yapması çok basit olmasına rağmen görenler hayran kalıyor diyebilirim.
Eski Süt Şişeleri, kullanılmayan kavanozlar, eski şekerlikler herşeyi süsleyin mumluk olarak kullanabilirsiniz. Bakın burada sadece biraz Lavanta ve bir Kurdele neler yaratmış:)


Kullanmadığınız Kavanozlar illaki vardır, kış'da yine domates sosu yaparsınız ama yazda birazcık Boncuklarla süsleyip bahçenizin ağcına takabilirsiniz hele akşamları mumlar yandığında muhteşem bir görüntü diyebilirim. Bunları isterseniz Balkon'ada asabilirsiniz yada yerde diğer mumların arasında'da kullanabilirsiniz.


Minik Fenerler alıp içine mum ve çiçek koyarak romantik bir ortam yaratabilirsiniz. Yapı marketlerde ve mesela İkea'da çok uygun fiyata alıp balkona veya bahçeye yerleştirebilirsiniz.


2. Mobilya / Objeler


Bu tarz Şemsiyeleri genelde yaza doğru birçok yapı marketlerinde bulabilirsiniz. Ben sade renkler alıp böyle süsleme taraftarıyım. Bu sadece bir örnek ben plastik gül sevmiyorum diyenler kumaş'dan farklı çiçekler kesip dikebilirler bu size kalmış:)


Benim Balkonum küçük diyenler bence yuvarlak tepsi şeklinde olan masalar alabilirler. Renkli sandalyelerle çok hoş bir görüntü sağlarsınız. Basit bir masa alıp kendinizde güzel renkli kağıtlarla kaplayıp kullanabilirsiniz. Bir arkadaşımın balkonu için basit dörtken bir masayı duvar kağıdı ile süslemiştik ve herkes pek beğenmişti.


Eğer Balkon yada Bahçenizdeki alan büyükse farklı dekorasyon Objeleri ile hazırlanmış bir köşe yapabilirsiniz. Vazolar, mumlar, renkli tabaklar, şişeler ve tepsiler koyup misafirlerinizi ve kendinizi mutlu edebilirsiniz:)

Benim alanım çok küçük diyenler için böyle katlanılabilir masa ve sandalye tavsiye ederim. kullanmadığınızda kaldırır bir köşeye koyarsınız ve fazladan misafir geldiğinde elinizin altında olur. Bu tarz sade alıp kendinizde boyayabilirsiniz mesela.


2. Çiçekler / Sebzeler


Bence Sebze merakı olan bunu balkonunda'da yapabilir. Biraz araştırın hangi sebzeler ne zaman ekilir filan ve deneyin:)  kaybedecek bir şeyiniz yok sonuçta. Eski meyve sebze sepetlerine bile dikebilirsiniz özel saksılara bence boş yere para yatırmayın.


Basit saksılarınızı kurdele ile güzel bir hale getirebilirsiniz. İllede tüm paranızı yatırmayın Çiçek işine, bence çiçeği aldığınız plastik saksıyı bile güzelleştirip kullanabilirsiniz. Kurdele, boncuklar ve hatta Stickerler bile olabilir.

Benim çok yerim yok derseniz bu asabileceğiniz saksıları öneririm hem güzel hemde yer kaplamıyorlar ama eğer balkonunuz benimki'si gibi çok fazla rüzgar görüyorsa muhakkak bunları bağlayın düşüp çiçekleriniz mahvolmasın. 


Böyle güzel kovalar görürseniz sakın kaçırmayın. içine balkonda kullandığınız küçük aletlerinizi, gazetenizi derginizi yada kitabınızı koyabilirsiniz hatta içine çiçek bile ekebilirsiniz.. Hem güzel hemde farklı bir fikir.

Evet benden şimdilik bukadar:)


3 yorum:

wishingbeauty blog dedi ki...

bloğunu çok beğendim ve hemen takibe aldım.
bende beklerim:)
http://wishingbeauty.blogspot.com/

Berna Beriyin dedi ki...

Bu görseller birbirinden güzel. Bu arada blogunu çok beğendim.DIY' lar çok hoş. Takipteyim.Sende takip edersen memnun olurum.Sevgiler...

www.modayizbiz.blogspot.com

Adsız dedi ki...

bir kısmını yapılacaklar listeme aldım bile :) ben de beklerim sevgiler