31 Mayıs 2016 Salı

Dekorasyon | Teraryum yapımı

Bu gün başlık bulmakta epey zorlandım diyebilirim. Uzun süredir Teraryum / Fanus içinde Bitkiler veya siz nasıl adlandırmak isterseniz yapımına çok heveslenmiştim. Baya bir araştırma yaptım, hangi bitkiler, toprak özellikleri vs. baya bir zamanımı aldı diyebilirim. Sonunda aradığımı buldum. Hem çok nazik, hem de tüm sorularıma sabırla cevap veren ve yardımcı olan Kaktuscu Ekibine tekrar dan teşekkür ediyorum.

Gelelim benim aldıklarıma ve yapım aşamalarına. Teraryum yapımında illa bunları kullancaksınız, şöyledir böyledir diye bir iddaa da asla bulunamam, internet üzerinden araştırdığım kadarıyla yaptım ve sonuç bana göre başarılı olduğu için sizlerlede paylaşmak istedim. 


Malzemeleri resim de gördüğünüz gibi belirttim, bunun dışında bir tane fıs fıs aldım, tüm Ürünleri bir arada almak isterseniz Kaktuscu.com dan faydalanabilirsiniz.



Fanusun en altına önce çakıl sonrada pomza taşının büyük olan parçalarını ekledim, daha minik olan pomza taşlarını torf ile karıştırıp kullandım.

Çakıl ve pomza taşından sonra birazda volkanik tüf ekledim, bunlar drenaj görevini üstleniyorlar. Sonra fanusumu minik pomza taşı ile karıştırdiğim torf ile doldurdum, istediğim seviyeye geldiğinde ise bitkilerimi ektim.

Bitkileri de fanusa yerleştirdikten sonra biraz arta kalan taşlarla süslemeler yaptım, böyle bana daha hoş göründü. Ben bitki olarak farklı Sukulent türleri kullandım, siz araştırıp başka bitkiler de kullanabilirsiniz. 
Dediğim gibi bu benim fanus / Teraryum hazırlama yöntemim, umarım size ilham olur ve farklı bir çok teraryumlar görürüm İnstagram da. 



Sevgiler :)

2 yorum:

İlcihan ERSÖZ... dedi ki...

ne iyi yapmışsın çok güzel olmuş :)

Unknown dedi ki...

Dekorasyon için ahşap saksı tercih edilmelidir.Bitkileriniz sağlıklı beslenir ve gelişimi daha iyi olur. Ahşap saksılar dekorasyonun vazgeçilmez parçalarındandır.