12 Ocak 2016 Salı

Dekorasyon | Küçük Banyolar

Ahh ahh bu Banyo konusu, sanırım ortak sorunumuz. ne kadar da tıkıştırsak birtürlü sığmıyor herşey :) Bazen okadar küçük oluyor ki bu alan nefes almak bile zorlaşıyor :) Minik Banyolarınızı büyütemem ama bazı Fikirlerle daha büyükmüş havası yaratabiliriz.

1. Düz bir Görüntü
Dolaplarınız ve depolama alanlarınız mümkünse düz, tek renk ve hatta kulpsuz olsun. Bu düzenlilik Banyonuzu olduğundan daha büyük gösterecektir.

2. Ivır zıvırlardan kaçının
Çok fazla parfum şişesi ve yok vazo yok bilmem ne Banyonuzu daha da küçük ve dolu gösterecektir. Bunun için bunlardan kaçının ve Dekorasyon seviyorsanız banyonuzun bir köşesine farklı bir duvar kağıdı veya farklı bir fayans modeli kullanabilirsiniz, emin olun daha büyük etki yaratacaktır.

3. duvara monte Mobilya
Yerde ne kadar az eşya olursa Banyonuz okadar rahat olur. Banyo dolabınızı kesinlikle duvara monte şekilde seçiniz. Dolaplar yerine raflar kullanabilirsiniz veya çamaşır makinesinin üstüne monte edilen dolaplardan kullanın. hem temizlik açısından hemde ferahlık açısından inanılmaz rahatlıyacaksınız.

4. Minik Objeler
Çok fazla ve büyük Dekorasyon yerine minik ve tek renk kullanarak Objeler yerleştirin, mesela minik mumlar olabilir ama lütfen bu konuda abartmayın :)


5. Halılar kullanmayın
heleki şu yünlü tuhaf paspaslardan kaçının derim ben, temizlik açısından da pek hijyenik bulmuyorum açıkcası. Paspas yerine bambu matlar kullanabilirsiniz, elektrikli süpürgeyle ve nemli bir bezle temizliğide çok kolay ve banyonuzda daha sağlıklı bir görüntü oluşturacaktır.

6. Farklılık kamak
Kıracı olabilirsiniz veya bu aralar tadilattan kaçıyor olabilirsiniz ama fayanslarınızda değişiklik isityorsanız özel folyolar kullanabilirsiniz. Artık tüm boyutlarda ve desenlerde bulmak mümkün.


7. Işıklandırmayı doğru seçin
Bazı banyolara girdiğiniz zaman yanlış avize Banyoda mağara etkisi yaratabilir, insan da kaçma etkisi yaratır bu genelde :) Çok karanlıksa Banyonuz tek avize yerine Spot aydınlatma kullanabilirsiniz bu bile farklı bir hava katacaktır.

8. fazladan alan yaratın
Duşa kabinler artık çok yonlü yapılıyor. Eskisi gibi plastık yerine modern taş görüntüsü ortama bir ferahlık katıyor ve duşjeli, şampuan ve diğer ihtiyaçlarınız içinde aynı zamanda depolama alanları sunuyor.


9. Ayna etkisi
Yatay asılmış bir ayna Banyonuzu daha geniş ve büyük gösterir, o yüzden yeriniz varsa büyük bir ayna asabilirsiniz.

10. Bolca askı kullanın
Havlularını ve diğer ürünleriniz için askılar kullanabilirsiniz, bu askılara minik sepetler takıp eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz, böylece boş duvarları değerlendirmiş olursunuz ve yer kaybınız olmaz.

Sevgiler 

Hiç yorum yok: